De voordelen van het wonen in een loft

De loft heeft de laatste jaren flink gewonnen aan populariteit. Vandaag de dag worden lofts bewoond door yuppen. De meeste loftbewoners hebben een creatieve baan en werken als schrijver, architect of advocaat. De meeste mensen kiezen voor het wonen in een loft omdat het er prachtig uitziet. Toch heeft een loft meer voordelen dan enkel het uiterlijk. In dit artikel vertellen wij u waarom u moet kiezen voor een loft in plaats van een ‘normale’ woning.

 

 

Vier voordelen van een loft

  • 1. Wonen in een loft is wonen op een unieke locatie

Een loft is een gerenoveerde fabriekshal, supermarkt, boerderij of industrieel pand die woonbaar is gemaakt. Doordat de authentieke elementen van het gerenoveerde pand bewaard zijn gebleven ervaren loftbewoners een unieke stijl en sfeer. Mensen die in een loft wonen vinden het dan ook belangrijk dat de klassieke architectuur van het pand bewaard blijven.

  • 2.  Altijd een supermarkt om de hoek

Waar oudere mensen vaak de stad uittrekken om rust te zoeken, zoeken yuppen vaak de stad op. Voor hen is de loft de ideale woonplek omdat deze zich vaak in het midden van een stad bevinden. Hierdoor profiteren loftbewoners van de vele voordelen die een stad rijk is. Er zijn veel supermarkten, sportscholen en cafés in de buurt. U zult nooit met de auto naar een café hoeven te rijden want er is er altijd een op loopafstand.

  • 3. indeling van de living veranderen? Geen enkel probleem

Als u in een normale koopwoning het interieur wilt veranderen of zelfs een muur wilt slopen is dit niet eenvoudig. U heeft door een gebrek aan ruimte niet de mogelijkheid om de bank op een andere plek neer te zetten tenzij u een muur sloopt. Een loft is een grote ruimte waardoor u snel de woonruimte kunt veranderen zonder dat hiervoor grote aanpassingen nodig zijn. Enkel de trap staat vast in het pand. De flexibiliteit van een loft is een van de grootste voordelen.

  • 4. Waardevolle investering

Door de flinke waardestijging van woningen in de grote steden is het renoveren van een monumentaal pand een waardevolle investering. Wanneer het pand op een correcte manier wordt gerestoreerd kan dit resulteren in een enorme winst bij verkoop. Tevens is er ook een grotere behoefte aan grote ruimtes door bedrijven in de grote steden. U kunt u loft ook verkopen aan een hip marketingbureau of een advocatenkantoor.